5 Ekim 2014 Pazar

SAADET PARTİLİ CANBAY, TEZKEREYİ DEĞERLENDİRDİ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, "Tezkereler, kesinlikle Türkiye'nin faydasına, menfaatine ve lehine değildir" dedi.

 SP Malatya İl Teşkilatı'nda bayramlaşma törenine katılan Canbay, gündeme dair açıklamalarda bulunarak, tezkereleri değerlendirdi

Canbay, her bayram bir acı yaşandığını ifade ederek, "İslam topraklarında yaşanan zulüm, haksızlıklar, akan kan, gözyaşı, yükselen feryatlar, bayram sevincimize gölge düşürüyor. İstediğimiz gibi, gönül huzuruyla bir bayram yapamıyoruz. Bu yıllardan beri bu şekilde süre geliyor. Bir zamanlar Afganistan işgal edildi. Filistin'deki acı, yıllardan beri Müslümanların kalbinde bir yaradır. Biz her bayram, 'İnşallah önümüzdeki bayram daha huzurlu, ağız tadıyla bir bayrama ulaşırız' diye hep duayla temennide bulunuyoruz ama herhalde bu ümmetin bir imtihanı, her bayram bir acı yaşıyoruz" dedi.

"BİZ BU ÜLKENİN KALKINMASINI İSTİYORUZ"
Ülkenin kalkınmasını istediklerini dile getiren Canbay, "Biz bu ülkenin kalkınmasını istiyoruz, sanayi hamlesini tamamlamasını istiyoruz. Kendi uçağını yapmasını, kendi yerli otomobilini yapmasını, kendi tankını topunu, bilişim teknolojilerindeki dünya çapındaki firmalarını kurarak kalkınmış güçlü bir sanayiye sahip bir ülke istiyoruz. Ve biz biliyoruz ki, güçlü bir ekonomisi olmayan bir ülkenin, şahsiyetli bir dış politika uygulaması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

"TEZKERE, İSLAM DÜNYASININ YARARINA DEĞİLDİR"
Canbay, Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tezkereler kesinlikle Türkiye'nin faydasına, menfaatine ve lehine değildir. Suriye'nin lehine ya da Irak'ın da lehine değildir. Bütünüyle İslam coğrafyasının, İslam ülkelerinden hiçbirinin yararın değildir. Bu tezkereler, küresel emperyalistlerin yararınadır. Bu tezkereler, İslam coğrafyasındaki savaşta silah üreten silah tüccarlarının menfaatinedir. Ve noktasal olarak da sadece İsrail'in yararına olan tezkerelerdir. Bu tezkerelerin hiçbiri bölgeye huzur ve kardeşlik getirmez" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder